Friday, April 9, 2010

Holiday Time!!

Yer. Memang bukan musim cuti sekarang ni. Tapi, tapi, tapi, my uncle nak bawak aku, adik aku, uncle aku jugak, and my nyai g holiday. Destinasinya, masih belum diketahui. Bile pergi? Isnin ni. 12 April. 3 hari. Not so excited lah. Sebab? Sebab, sebab, sebab, I've lied my superV. Aku kena mintak cuti awal. So, ptg tadi, aku g ckp kat die. Aku terlampau takut nak bg tahu sebab  sebenar aku amik cuti. Takut dia tak bagi. HAHA. Tp mang takkan dapat if aku cakap, "saya nak cuti sebab kena pergi bercuti." kalau korang jd superV pun takkan bg aku cuti. kan kan kan? alahh. angguk jelah. 

Korang nak tau aku cakap ape? Tak nak tahu pun aku bgtaw gak. HAHA. Aku cakap, "Abang..." nama terpaksa dirahsiakan. "saya nak mintak cuti hari Isnin dgn Rabulah." *Selasa mang cuti aku.* So, dia pun tanya dengan muka dia yang selalu serius tuh. "Sebab ape? Abang kena tahu reason." Dengan tanpa teragak-agak, aku jawab secara spontan, "nenek saya sakit. So nak pergi berubat kat ***. So, tak ade orang kat rumah. Saya kena ikut." *nyai aku memang tengah sakit. Sakit kaki, kepala yang sedikit teruk. Memang nyai aku tengah berubat.* So aku amik reason tuh. HAHA. 

"Alasan tu tak boleh diterima. Abang tak kisah awak nak cuti, tapi abang ajar kau jangan bagi alasan tu kat tempat keje lain. Bla bla bla." Aku angguk2 jelah. Tersengih-sengih. Dia pun ceramah sikit.  Aku kena r dengar. Takut jugak. At last, dapat gak cuti. *banyak lagi dia cakap, aku tak larat nak taip.* HAHA. Terima kasih wahai superV. Maafkan saya kerana menipu kamu. HUHU.

So, aku rasa bersalah sebab menipu. Semangat nak holiday tuh tak seberapa. Ape2 pun, aku akan cuba update gamba2 kuh semasa bercuti. Heee~

syaza aqillah♥

No comments:

 
☂ HAKMILIK KEKAL CIK DODOL© ☂