Tuesday, May 11, 2010

Kota Keriangan! =))

Okeh. Pagi2 tadi dah bangun. After Subuh, mandi2, then siap2 nak gi Genting. Not so excited. Sebab? Makcik aku, well, Khairunnisa binti Yunus, tak nak ikot. Mesti la tak syok tak de kawan. Tapi takpe, nasib baek ada adikkuh. Heeee~ Around 8, kitorang bertolak. Before bertolak, aku snap pix, of course. (:


Syok Sendiri. xD

Tengok Damia memang bersemangat nak bermain di Kota Keriangan, Genting Highlands. Otw, aku tertido. Nak naik Genting, aku bangun and terasa nyaman sekali. Kabus melitupi hampir seluruh kawasan. Best doeh. Indah betul ciptaan Allah swt. Damia dah mule menggedik2 dengan kakak sepupu die neh. HAHA. Well, she must be excited. Sampai je sana, first picture aku amik adalah ini. Jeng3!!


 Dengan Damia sayang!

Then after dapat tiket, *tiket free. sbab sertai peraduan Berita Harian.* (; Masuk, jalan2 kejap. Menyesuaikan dirilah konon. Hehe. First sekali aku n adikkuh main Spinner! Syok giler doh. Pening sikit sebab pusing2! 

Right after that, makan kejap. Mak Damia bawa nasi lemak. See. Save budget, right? Kat sana harga 2 times more than here. Adoi. So, gi sana just enjoy without spend money. But, satu game ni je spend RM22.00. Flying Coaster!

Before main that game, aku main Space Shot. After makan tu lah. Queue first. Bapak panjang giler. Tunggu around 20 minutes. Than, dapat masuk dulu sebab, kakak2 depan aku tuh group. So, aku dengan adik aku masuk dulu. First impression, CREEPY!!! Ucap Bismillah. Pakai safety belt. Naik pelan2. Gayat doh. Sampai atassssss sekali. Fine. Lega. Baru je hela nafas, tetiba, dia turun sikit, then, BUMMMMM! Dia menghempas ke bawah. Ya Allah! Jantung ku tertinggal di atas. Memang tak bernafas. Serious. Serammmm!! Tapi best!

 Ni sementara menunggu giliran naik SpaceShot.


Turun je kitoang gi jalan masuk ke Crazy Space Lab. Kitorang ingat apa, main masuk jelah. Pastu, ada pekerja tuh cakap, 

"Dik, tunggu kat luar. Skarang tengah jalan." 

Kitorang pun keluar dan gelak2. Fikir, jalan? What jalan? Lab berjalan? Impossible. So, just wait and see. Around 10 minutes, kitorang boleh masuk. Belakang kitorang pun dah sibuk beratur. HAHA. Dalam tuh, ada movie. Short movie about an alien. Then, the lab berpusing2. HAHA. Tak seBest mane lah part ni.

 Ni masa kat Crazy Space Lab. Menunggu dan terus menunggu.
(;

So, keluar je kitorang gi main Boating, Thunder Train, naik Antique Car, cawan berpusing, CorkScrew, and much more. Seronok. We have fun here. 
First nak masuk main CorkScrew, fikir banyak kali. Berpusing doh. Seram campur takut. Tapi, fikir2, bila lagi nak main, so, dapat lah. Sekali lagi kitorang tak payah beratur panjang. Sebab ada single seat kosong. Yang lain tak nak. Semua berGroup. So, that's our luck. Ktorang pun naik. Nak naik atas tuh, pelan je, seram. Pastu, turun dan terus meluncur selaju-lajunya. Mula2 takut, tapi, best pulak bila rasa. Aku gelak2. Adik aku cakap,

"Aku rasa dah nak mati, kau boleh gelak lagi." 

HAHA. Tp, memang syok!!

Mase nak main Flying Coaster pun sama. Seram sebab pekerja kat situ cakap,

"Nak naik jugak ke? Dulu ada 10 orang mati."

Aku ternganga. 

"Tapi tu dulu, safety kurang."

Aku sengih. Masuk dan naik. Gila kentang! Macam terbang betul2! Best! Seram jugak tapi best! Terbalik, berputar, dan macam2 aksi lagi. HAHA. 


 Ni mase naik Antique Car.

Around 4 kitorang balik. Before balik kitorang snap pix. Gambar dengan family Damia tak ada. Kat kamera dia. Sorry. (; 




Terima Kasih Cik Zai dan Cik Sam, bwak kami ke sana. 
(:

♥syaza aqillah

No comments:

 
☂ HAKMILIK KEKAL CIK DODOL© ☂