Saturday, October 16, 2010

Ikan.. LONGKANG???

Tetibe terkenang zaman sekolah. *rindunye zaman kenakalan aku* Apa kena mengena dengan tajuk entri? Ni la nak kasi taw. Dulu time form 1, ade sorang mamat gila n sewel ni suke cari gaduh dengan aku. Aku pon ta paham. Ape yang aku buat sampai kalau boleh hari-hari dye cari pasal dengan aku n hari hari gaduh dengan aku. Pernah satu ary tu aku tengah borak2 dengan classmate aku, tetibe je dye kate aku, 

"Weh ikan longkang!!"
Menyirap tak menyirap? Dahlah sebelum tuh macam2 title aku sandang yang dianugerahkan oleh si sewel tuh. *stokin busuk, biskut mery, mak joyah,* ntah pape lagi. Gerammm. Lepas tu ape lagi satu kelas aku pusing kejar dye. Sekali dapat, aku hempuk dye. *aku gangster taw* HAHA. Sampai aku ta boleh sabar aku cakap,

"ko ni memang hantu jual sotong betol!!! "

Bile naik tengkatan 2, title tu melekat. Sampai semua kelas form 2 dah taw si sewel tu panggil aku ikan longkang. Walaweh. At the end, budak2 nakal semua panggil aku ikan longkang. Paling tak pon panggil aku ikan,. 

Sampai sekarang kot kalo terjupe classmate aku kat memane,

"eh ikann!!"

What the fish! Takpe2. Entah mane ntah dye sekarang. Tak dengar citer dah budak sewel tuh. HUH.  Terima kasih ye kepada mamat sewel tu kerana memberi penghargaan yang sangat besar kepade aku. 

Ratu Ikan Longkang!! 





♥syaza aqillah





 

1 comment:

NamiMonsterr ! said...

HAHA . kira oke lahh tohh ada title . ngee ^^

 
☂ HAKMILIK KEKAL CIK DODOL© ☂