Friday, June 3, 2011

ADINDA EVANS.


Assalamualaikum . Hello readers. ;) Sihat tak? hmm, ni nak cakap sikit pasal gadis remaja yang tetiba cita dia pasal takda virgin meletop macam pisang goreng panas. 

err, kat sini cik dodol nak minta maaf awal awal, cik dodol bukan nak burukkan dia. cik dodol cuma nak cakap, memang dia salah sebab buat benda tak elok, and and pergi post kat blog dia. *post tu maybe dia dah delete* cik dodol amat mengasihani gadis itu. 

tapi, kita jangan nak maki maki or hina dia. ISLAM pun melarang kita menghina sesama manusia kan? kita kena lah nasihat dia elok elok. ok, maybe dia tak nak dengar, terpulang lah. asalkan kita dah jalan kan tanggungjawab kita sebagai saudara se-ISLAM. 

saya kurang setuju dengan komenkomen pembaca yang rata rata mengutuk dan melaknat dia, okay kita bukan TUHAN nak menghukum seseorang kan? memang lah kita berhak suarakan pendapat kita, tapi tu bukan cara nya. 

kita sendiri tak tahu nasib kita akan datang macam mana. bukan cik dodol nak doakan. cuma, hukum Allah kita tak boleh nak jangkakan. macam karma.

'what goes around comes around' . 

pernah dengar orangorang tua selalu kata, jangan menghina atau pandang rendah kat seseorang , sebab nasib kita tak de yang tahu. kalau rasa marah sangat pun, fikir dulu, kita ni terlampau baik ke nak judge seseorang and kritik seseorang? betol tak?

so, hakikatnya, manusia ni tak de yang sempurna. cik dodol minta maaf kalau kalau pandangan cik dodol tak boleh diterima. cik dodol hanya sekadar memberi pandangan apa yang cik dodol rasa. ;)

last words, this words especially for adinda evans, harap kamu berubah and semoga Allah mengampuni dosamu. Amin. 


p/s : love is blind. ;) hope always be with you, Mr. Book Worm.x) 



xoxo,


1 comment:

ZORA said...

zora ade gak usha blog adinda 2..sian kot dy kene maki2...
zora skong la dgn entri kamu ni..kite sume sme je..tak lpas dri buat silap...

spatutnye kite nasihat je bukan dok kutuk2 kan...:)

 
☂ HAKMILIK KEKAL CIK DODOL© ☂