Monday, June 27, 2011

aku tak perlu kawan macam kau


Based on my fb status, kat sini aku nak sambung,, aku rasa aku tak perlu ada kawan macam kau, kalau kau hanya kawan dengan aku masa aku SENANG dan hanya KETAWA bersama aku. tapi, bila SUSAH dan aku MENANGIS, mana kau hilang ?

Sudahlah jadi KAWAN yang TAK GUNA. aku tak ingin ada kawan mcm kau lagi.

Terima kasih lah sebab masa aku senang kau ada, tapi , bila susah kau takde. 


Kau bukan KAWAN, tapi LAWAN.


Memang aku tinggalkan kawan macam tu. 

Aku rasa kau dah boleh pergi bersenang dan berketawa bersama orang yang tak ada perasaan macam kau jugak. Bila sedih dan susah, masing masing boleh diam menyorok dalam HUTAN. Kawan lah korang dengan BERUK dan TAPIR.

Assalamualaikum


10 comments:

angeloo said...

hmm...siapa tu syaza? is that me??

Cik Dodol said...

emma,, bukan lah sayangs. heee. ;)

techie87 said...

ader gak pepatah org lama ckp: [jangan berkawan dgan tukang besi, sudahlah persekitaran kotor..baju pon boleh trkoyak terkena bara.... berkawanlah dengan penjual minyak wangi walaupon xdapat minyak wangi, sekurang-kurangnyer dapatlah bau wangi yg free]...ak bukan hina tukang besi ni kiasan tau:P

Faraa Eiman's said...

agree ! tak semua kwn bley stay nan kte tyme susah
snang jep ramai (:

Cik Dodol said...

tehcie : pernah dgr jugak pepatah tuh. huhu. thanx


fara: yup. memang btol pon. hmm. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

eloklah x yah kwn dgn org mcm ni kan..hanya nk bersama bila masa senang jer..

nawal addina said...

tayah kwn ! hbes cite ! :)

aleen aiden said...

hu3,nak cari kawan yg true tu memang pyh.tp bile da jumpa,hold on 2 it. ^_^

ZORA said...

nak cari kawan yang betol2 kawan mmng susah..:P

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

mmm ...adat brkawan ...gaduh2 pahtu baik balik ...xpelah ...kwn ni kdg2 mcm2 ...cari kwn yg baik la ye ...:)

 
☂ HAKMILIK KEKAL CIK DODOL© ☂